loading...
بهشت هرمزگان
علی نقی نجاری پور بازدید : 110 پنجشنبه 14 فروردین 1393 نظرات (0)

 


مهر گزارش می دهد؛

 

بندرعباس - خبرگزاری مهر: خشکسالی و گرمای بیش از حد هوا میزان مصرف آب در شهرهای استان هرمزگان را افزایش داده و از همین رو مسئولان نسبت به وقوع بحران کمی آبی در این استان هشدار جدی داده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مردم هرمزگان در ماه مبارک رمضان روزهای بسیار گرمی را پشت سر می گذارند، گرمایی که در برخی روزها به 50 درجه نیز می رسد و این گرمای هوا افزایش مصرف آب و برق را در این استان به همراه داشته است.

کم آبی مشکلی است که از گذشته های دور با نام استان هرمزگان اجین شده و به علت کمبود بارندگی همواره ذخایر سدهای این استان با کمبود مواجه بوده است.

برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی نیز کاهش سطح آبهای زیرزمینی در هرمزگان را به همراه داشته و همین مشکلات موجب شده تا مسئولان نسبت به بحران کم آبی در روزهای بسیار گرم تابستان 91 هشدار دهند.

 


ادامه مطلب رو فراموش نکنید



علی نقی نجاری پور بازدید : 258 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)
ازدواج در روستاي سرزه - سيريك


در گذشته معمولا پدر و مادر انتخاب كننده بودند و پسر و دختر نقشي در تعيين سرنوشت خود نداشتند مثلا پسر مجبور بود دختر ي از دختران فاميل يا طايفه و در مرحله بعد از دختران محل و در نهايت از روستاهاي مجاور خواستگاري مي كردند . پدر و مادر داماد را به خانه پدر ومادر عروس يا دختر مي رفتند و در حال حاضر معمولا دختران و پسران خودشان انتخاب مي كنند البته با رضايت پدر ومادر . پدر ومادر همراه چند نفر از افراد سر شناس ، فاميل به خواستگاري مي روند و اين مراسم را « گپ جنان » يا همان « بله برون » مي گويند كه معمولا بعد از سلام و احول پرسي و تعارفات معمول ومتداول وارد بحث اصلي مي شوند و از طرف خانواده داماد و معمولا پدر داماد سخن را اغاز نموده و مي گويد (چون فرزند ما به دختر شما علاقه مند است مي خواهيم كار خيري به انجام بپذيريد ) و همراهان نيز صحبت پدر داماد را تاييد مي كنند و راجع به مسئله ازدواج و اينكه سنت پيامبر (ص) است مطالبي عنوان مي نمايند ودر صورت به توافق رسيدن مقدار مهريه و ساير موارد به صورت حاضر و غايب نوشته مي شود. و معمولا در روستاي سرزه خريد تمام وسايل از سنجاقي تا خريد گوسفن و بز ومواد خوراكي و غيره... همه بر عهده خانواده داماد است . و خرج عروسي به عهده داماد مي باشد و دادن جهيزيه چندان مرسوم نمي باشد كه خرج عروسي بسيار بالا مي باشد. و مدت قبل از عروسي را فستاري يا نامزدي مي گويند . سپس طرفين پيش ملامي روند و ساعتي خوش مي كنند . وروز موعد كارت عروسي ي به اصطلاح محلي (لوتوك ) مي كنند، ووسايل و ابزار به خانه عروس مي برند كه به آن (گدبران ) مي گويند ودر هنگام عروسي مراسمي به عنوان ،مراسم (سرتراشو) كه امروزه بسيار كم است متداول و رسم است ، عصر روز آخر عروسي داماد را سر تراشو مي كنند داماد زير چادري مي نشيند و استاد سلماني يا آرايشگر سر داماد را اصلاح مي كند . در مراسم سر تراشان زنان با دستمال هاي رنگي در اطراف داماد قرار مي گيرند ودستمال را به سرداماد تكان مي دهندو مي خوانند سرتراشو مبارك باشو

مراسم شب عروسي

پس از صرف شام ، مطربان محلي ساز و دهل مي زنند ، مردان مي رقصند . در اين نوع مراسم نوعي كه بيشتر متداول است سر كنكي يا به اصطلاح محلي (كوهگي )مي باشد . يك نفر ساز مي زند و يك نفر دهل بزرگ مي زند و به همراه دهل زدن مي رقصد و با دهل معلق مي زند ، يك نفر دهل كوچك كه به آن (جره ) مي گويند مي زندو يك نفر دهل متوسط ، مراسم رقص و پاي كوبي تا پاسي از شب طول مي كشد ودر روز بعد، بعد از مراسم سرتراشو داماد را سوار شتر مي كنند و همراه عده اي به خانه ي عروس مي روند، جلوي در گوسفندي كه از طرف خانواده عروس آماده شده مي كشند تا داماد پايش به خون بخورد پس از آن از پدر عروس يا بزرگان شان اجازه مي گيرند و وارد خانه عروس مي شوند ، داماد و ضو مي گيرد و 2 ركعت نماز شكر بجا مي آورداگر قران بلد است تلاوت مي كند واگر بلد نيست شخص ديگري مي خواند واو تكرار مي كند سپس عروس و داماد را در كنار هم مي نشانند و صوات بر محمد وال محمد مي فرستند سه نفر از زنان و مردان محرم به ترتيب يك در ميان ( يك زن بعد يك مرد ) سر عروس و داماد را به هم به آرامي مي كوبند تا به اصطلاح همسر شوند. ورسم است كه پسر بچهي را كنار آنها مي نشانند تا بلكه اولين فرزند آنها پسر باشد . سپس مراسم خداحافظي صورت مي كيرد . اقوام نزديك مي آيند با عروس و داماد عكس مي گيرندو سپس با آن ها خداحافظي نموده و آرزوي زندگي خوبي براي آنها مي نمايند . مدت سه روز مراسم ديد و بازديد و كادو آوردن است . پس از روز سوم اقوام و نزديكان عروس به خانه داماد دعوت مي شوند .پس از انجام ميهماني و مسافرت ماه عسل عروس به خانه داماد مي رود و زندگي پر خير و بركتي را شروع مي كنند. يكي از اعتقادات و باورهاي عروسي اين است كه داماد دستي برروي سر جوان مجرد مي كشد تا آنها زودتر ازدواج كنند.هنگام برگشتن از مراسم استحمام همراه داماد يك پسر بچه را سوار مي كنند به نيت اينكه نوزاد اولي پسر باشد. آنچه گفته شده مراسم و آداب و رسوم از ازدواج كه به صورت سنتي از زمان قديم رواج داشته مي باشد و امروزه اين آداب و رسوم عوض شده و مردان به سوي رسم ها و مد هاي جديد ويه اصطلاح پيشرفته و يا ساده تر انجام مي دهند كه معمولا منطقي تر و بهتر است .

علی نقی نجاری پور بازدید : 270 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

شهرستان سیریک با مساحتی حدود 3351 کیلومتر مربع در فاصله 175 کیلومتری مرکز استان هرمزگان قرار دارد که از سمت شمال به شهرستان میناب از جنوب به شهرستان جاسک از شرق به ارتفاعات بشاگرد و سندرک و از غرب به دریای مکران (عمان ) محدود می شود براساس آخرین سرشماری نفوس مسکن جمعیت شهرستان 40000 نفر برآورد شده این شهرستان دارای 2 بخش بمانی و مرکزی؛ 4 دهستان بمانی ، شهید مردان ،سیریک و بیابان و دارای تعداد 80 روستا میباشد روستاهاي داراي دهيار 33 روستا - آب و هوای آن در تابستان گرم و خشک و زمستان معتدل میباشد.

شهر سیریک: شهر بندر سیریک در باختر شهرستان میناب در مسیر راه آسفالته میناب – جاسک و در کنار آب های دریای مکران (عمان ) در 26 درجه و 31 دقیقه پهنای شمالی و 57درجه و 6 دقیقه درازای خاوری نسبت به نیمروز گرینویچ قرار گرفته و میانگین بلندی آن از سطح دریا 6 متر میباشد و فاصله آن تا شهر میناب 75 کیلومتر است بندر سیریک در کنار دریای عمان با شن های سفید و نقره ای بکر و سواحل گسترده ماسه ای و آب های زلال آبی در پهنه کبود دریای است در سیریک از هیاهوی شهرنشینی بزرگ اثری نیست .


علی نقی نجاری پور بازدید : 124 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)


 

حدود 40 تا 50 كيلومتر پس از چابهار به سمت بندرگواتر، كوههايي در سمت چپ جاده نمايان مي‌شود كه به كوههاي مينياتوري يا مريخي معروفند. وجود اين كوهها با توجه به منظره كاملا متفاوتي كه در سمت راست جاده و رو به‌سوي دريا وجود دارد، باعث مي‌شود تا يكي از زيباترين جاده‌ها و مناظر طبيعي استان سيستان و بلوچستان به‌وجود آيد كه به دليل عدم معرفي، كمتر مورد بازديد قرار گرفته‌اند.









اين كوه‌ها كه از منحصربه‌فردترين كوه‌هاي ايران است، به ثبت و حفاظت محيط زيست نيز در نيامده‌اند تا دست کم به اين وسيله نامشان در فهرست مناظر زيبا و بي‌نظير ايران به‌جا گذاشته شود.


 



كوه‌هاي مريخي مناظري از کوه‌هاي کره ماه را براي انسان تداعي مي‌کنند و جنس رسوبي آنها و همچنين فرسايش خاص كوه‌ها موجب ايجاد شيارها و تراش‌هاي زيبايي شده است که گويي نقاشي ماهر آنها را به تصوير کشيده است.






اين کوه‌ها كه چاک چاک هستند و شکل‌هاي نامانوس دارند و فاقد پوشش گياهي هستند و به خاطر غيرعادي بودنشان، در سال‌هاي اخير و در ميان گردشگران، به کوه‌هاي مريخي شهرت يافته‌اند، نمونه‌هاي بدبوم (بدلند) هستند که پديده بوم‌شناختي ويژه‌اي است.


 



رنگ تقريبا سفيدرنگ کوه (چيزي ميان طوسي و سفيد) با واريزه‌هاي بسيار در پاي ‌آن، وجود گرما و حرارت و شرجي هوا و رطوبت نسبتا بالا و سوي ديگر آن دريا که به‌اين منظره آغوش گشوده است، مناظري رويايي و تخيلي را در ذهن بيننده پديد مي‌آورد. همين منظره منحصربه‌فرد كه جاده چابهار ـ گواتر آن را به دو نيم تقسيم كرده، باعث شده تا اين جاده به يكي از زيباترين جاده‌هاي ايران تبديل شود. يك‌سو كوه‌هاي مخروطي مريخي با آن رنگ خاكستري خيال‌انگيز و سوي ديگر درياي سبز و ماسه‌هاي اندكي سرخ با درختچه‌هاي بياباني در كرانه آن.


 



دشت كه در ميان جاده آبگير مي‌شود، تالاب‌هايي را پدپد مي‌آورد، كه در سوي دريا صورتي است و در سوي كوه خاكستري مايل به سفيد. جايي كه به آن تالاب صورتي مي‌گويند. اين جاده كه با سراشيبي‌ها و سربالايي‌هاي بسيار، نمايان شدن گاه‌به‌گاه دريا در سمت چپ و نظاره منظره از ارتفاع، از جاذبه‌هاي خاص گردشگري در استان سيستان و بلوچستان است.






رشته کوه‌هاي مريخي که فقط در مناطق جنوبي استان سيستان و بلوچستان واقع شده است، توانسته ترسيم‌گر يک جاذبه طبيعي زيبا باشد. اين کوه‌ها در زمان‌هاي گذشته به زيرخروارها خاک مدفون بوده و امروزه با گذشت زمان‏، مشاهده مي‌شوند. در اثر تغييرات جوي و آب و هوايي و باران‌هاي موسمي‏، خاک‌ها از روي آنها به دامنه‌ها ريخته شده و چهره اصلي اين کوه‌ها نمايان شده است.


 



در پهنه بعضي از اين کوه‌ها مشاهده مي‌شود که برخي مواقع ارتفاع آنها تا پنج متر مي‌رسد و در ديگر نقاط اين بيابان‌ها بعضا بلندي آنها تا 100 متر و حتي بيشتر هم ديده مي‌شود. جنس اين پديده از مقاومت خاصي برخوردار است، به‌طوري‌که بالا رفتن از آن به مثال بالا رفتن از صخره است.






شکل‌هاي نامانوس اين پديده‌ها، ناشي از فرسايش سريع در برابر باد و باران است که بر خلاف فرسايش‌هاي آرام و طبيعي، مهلتي براي رويش گياهان باقي نمي‌گذارد و سرزمين را دندانه دندانه و پر از لبه‌ها و چاک‌ها نشان مي‌دهد. همچنين، مقاومت ناهمسان لايه‌هاي زمين، در اين منطقه‌ها گاه سبب شکل‌گيري ستون‌هايي با کلاهک‌هايي بر سر يا کوه‌هايي که گويي با چاقو سر آن‌ها را بريده‌اند، مي‌شود
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    شما اهل کدام شهر استان هرمزگان هستید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 52
  • کل نظرات : 25
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 161
  • آی پی دیروز : 102
  • بازدید امروز : 289
  • باردید دیروز : 218
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 12
  • بازدید هفته : 289
  • بازدید ماه : 1,531
  • بازدید سال : 21,641
  • بازدید کلی : 226,032
  • کدهای اختصاصی