loading...
بهشت هرمزگان
علی نقی نجاری پور بازدید : 1072 شنبه 23 فروردین 1393 نظرات (0)

بندرعباس : آب گرم گنو چشمه آب معدنی گنو در فاصله ۳۴ کیلومتری شمال شرقی شهر بندرعباس واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.

 

عكس ها در ادامه

 


علی نقی نجاری پور بازدید : 76 پنجشنبه 21 فروردین 1393 نظرات (0)
علی نقی نجاری پور بازدید : 237 جمعه 15 فروردین 1393 نظرات (0)

  
استان هرمزگان، درجنوب ايران ودرسواحل شمالي خليج فارس و درياي عمان بين مختصات جغرافيايي 25 درجه و 24 دقيقه تا 28 درجه و 57 دقيقه عرض شمالي و 53 درجه و 41 دقيقه تا 59 درجه و 15 دقيقه طول شرقي از نصف النهار غربي گرينويچ واقع شده است.
مساحت استان 5/66709 كيلومتر مربع ( ابوموسي 91، بستك 4/5653، بندرعباس 1/13255، بندرلنگه 2/9385، بندر جاسك 2/16136، حاجي آباد 7/10955 ، رودان 5/2744، قشم 9/1609 و ميناب 5/6878 كيلو متر مربع) است.
استان هرمزگان 4 درصد از مساحت ايران را شامل مي شود كه از نظر وسعت هشتمين استان در بين 28 استان كشور مي باشد. بر اساس آخرين تقسيمات كشوري استان هرمزگان داراي 9 شهرستان 22 بخش، 18 شهر، 69 دهستان و 2037 آبادي داراي سكنه مي باشد.
استانهاي كرمان از شمال و شمال شرقي ، فارس و بوشهر از شمال غر بي و مغرب، سيستان و بلوچستان از شرق، از جنوب آبهاي خليج فارس و درياي عمان در نواري به طول 900 كيلومتر استان هرمزگان را در بر گرفته اند كه مجموع طول نوار ساحلي استان با احتساب جزاير به 1500 كيلومتر مي رسد.
از لحاظ وسعت بزرگترين شهر استان "بندرعباس" و كوچكترين شهر استان "شهر هرمز" مي باشد.

خليج فارس كه از پيشرفتگي آب دريا در خشكي شكل گرفته است "از پديده هاي دوران سوم زمين شناسي است و حدود 30 ميليون سال قبل بوجود آمده است وسعت قبلي آن شايد دو برابر وسعت فعلي بوده است. كوچك شدن خليج فارس در اثر تحولات زمين شناسي و ريزش رسوبات رودخانه اي طي ميليونها سال بوده است." ( الهي , ص 10 , 1379)
حدود آن از مصب اروند رود كه خود از پيوستن دجله و فرات بوجود آمده است تا شبه جزيره مْسُندُم در عمان امتداد واز طريق درياي عمان با اقيانوس هند ارتباط دارد. تنگه هرمز حد فاصل آن تا درياي عمان مي باشد ولي عموماً تنگه هرمز را بخشي از خليج فارس مي دانند, ازاهميت اين تنگه همين بس كه اگر خليج فارس توسط اين راه آبي با آبهاي آزادجهان ارتباط نمي يافت خليــج فــارس بصورت مردابـي كم وشوره زاري خشك در مي آمد. طبق محاسبات بعمل آمده هر سال56 متر سواحل شمالي خليج فارس دردريا پيش مي رود. "( همان ماخذ , ص 11)
طول خليج فارس در منابع مختلف متفاوت است برخي آن را 800 و برخي ديگر 1000 كيلومتر ذكر كرده اند و عرض آن نيز بين 185 تا 333 كيلومتر بوده و مساحت آن به 232850 كيلومتر مربع ذكر كرده اند. فاصله بندرعباس تا انتهاي خليج فارس ( از غرب دهانه فاو ) 1375 كيلومتر است.
"عمق خليج فارس بطور متوسط 25 تا 35 متر است كه در تنگه هرمز به حدود 100 متر مي رسد در حاليكه عمق آب در درياي عمان به 3 هزار متر بالغ مي گردد. " ( همان ماخذ , ص 12)
منطقه خليج فارس به لحاظ آب و هوايي از نواحي گرم و مرطوب بوده درجه حرارت در تابستان 32 تا 34 درجه و بيشترين آن 52 درجه گزارش شده است كه تنها 4 درجه از بيشترين درجه حرارت در جهان كمتر است
از سال 1507 تا 1960 ميلادي در تمامي قراردادها و معاهداتي كه پرتغالي ها، اسپانيايي ها ، انگليسي ها ، هلندي ها ، فرانسوي ها ، بلژيكي ها ، روس ها و آلماني ها با دولت ايران و يا هر كشور و يا واحد سياسي و يا امراي تحت تحت الحمايه خود در منطقه امضاء كرده اند در زبان هاي مختلف واژه هاي مترادف خليج فارس به كار رفته است. حداقل 10 مورد از اين گونه قراردادها كه ميان كشورهايي همانند كويت ، عربستان ، عثماني ، عمان ، امارات متصالحه ، هم به زبان عربي و هم انگليسي تدوين يافته اند نام خليج فارس به كار رفته است كه از جمله آنها مي توان به مواد ذيل اشاره داشت.
1 ـ قرارداد معروف به « معاهده عمومي با امراي عرب 8 ژانويه 1820 » ميان اقوام و مشايخ متصالح در خليج فارس كه به امضاي ژنرال كاير و 11 نفر از روساي قبايل عرب رسيده است كلمه "الخليج الفارسي "در متن عربي بكار رفته است.
2 ـ قرارداد 1847 منع خريد و فروش برده
3 ـ معاهده دائمي صلح 1853
4 ـ معاهده 1856 تجارت برده
5 ـ در يادداشتهائي كه منجر به استقلال كويت گرديد و مي توان آن را قرارداد استقلال كويت ناميد همه جا از عبارت الخليج فارسي استفاده شده و در عنوان يادداشت امير كويت به نماينده ملكه انگليس در خليج فارس چنين آمده است؛
« حضرت صاحب الفخامه المقيم السياسي لصاحبه اجلاله في الخليج الفارسي المحترم . بعدالسلام و تحيه ... » اين سندكه در تاريخ 19 ژوئن 1961 توسط عبدالله السالم الصباح امضاء شده است طبق اصل 102 منشور سازمان ملل توسط دبيرخانه اين سازمان به ثبت رسيده است.
6 ـ در ضمايم قرارداد الجزاير 1975ميلادي ميان ايران و عراق نيز خليج فارس به كار رفته است در چندين معاهده ديگر كه در همه آنها شيوخ خليج فارس و بريتانيا و يا شيوخ خليج فارس با ساير دول خارجي امضاء كنندگان قرارداد بوده اند خليج فارس به كار برده شده است.
7 ـ در گزارش نهائي كميته فني اعزامي از سوي سازمان ملل براي تعيين حدود مرزي كويت و عراق در سال 1996 ميلادي همه جا نام خليج فارس به كار رفته و در نقشه ضميمه گزارش كه به عنوان سند شوراي امنيت منتشر شده است نيز خليج فارس به كار رفته است.
8 ـ در كتابي كه تحت عنوان « التفاقيات السياسيه و الاقتصاديه التي عقدت بين الامارات ساحل عمان و بريتانيا 1806 ـ 1917 علي محمد راشد ، منشورات اتحاد الكتاب و ادباء الامارات ، 1989 معاهده هاي سياسي حقوقي و اقتصادي ميان الامارات متصالحه و دول بيگانه از سال 1806 تا 1971 منتشر شده و در تمام معاهداتي كه در اين كتاب نام خليج فارس استفاده شده , تصوير يكي از معاهدات بر روي جلد كتاب با نام خليج فارس وجود دارد »
شهر بندر عباس از روزگاران كهن داراي نامهايي چون گامارا او , گامبارائو , گامارائو , گامبري , گمبرون , گمبرو و جرون بوده است .
بندر عباس قديم در حمل يا نزديك آبادي اي كه امروز سورو يا شهرو يا تهرو واقع بود و به گفته حمد الله مستوفي نويسنده كتاب نزهه القلوب « توسر » بوده است.
در اوايل سده ي 8 هـ . ق كه نام جزيره كنوني هرموز از جرون به هرمز تغيير يافت نام جرون به شهرو داده شده با پيشرفت هرموز كه به گونه ي مركز تخليه كالاي بازرگاني و بارگيري كشتي ها , بين جزيره هرموز و كرانه هاي ايران شده بود , جرون نيز اندك اندك گسترش يافت .
در اوايل قرن شانزدهم ميلادي شهر به تصرف پرتغاليها درآمد و به مدت 115 سال استعمار پرتغال امور شهر را در دست داشت تا اينكه در سال 1615 ميلادي ايرانيان اين شهر را ازسيطره ي اشغالگران خارج ساخته و هفت سال بعد جزاير قشم و هرمز را نيز از اشغال آنان درآورند . و شاه عباس اين شهر به نام خود بندر عباس خواند. ( افشار سيستاني , ص 199 )
شهر بندر عباس از لحاظ تاريخي از قدمت زيادي برخوردار است , تاريخنگاران و باستان شنا سان بر اين باورند كه اين شهر در دوران هخامنشي يكي از بنادر مهم درياي پارس بوده است.
در دوره اشكاني نيز خليج فارس از جمله بندر عباس از جايگاه ويژه اي بر خورداربوده است . در دوره ساساني اين ناحيه از از مراكز مهم دادوستد و بازرگاني به شمار مي رفته است و گواه آن آثار كشف شده در كاوش هاي اسكله سازي در سورو مي باشد كه چندين سكه ي نقره ي دوران ساساني از اين كاوش ها بدست آمده است . ( افشار سيستاني , صص 67-165 , ص 1378 )
     


علی نقی نجاری پور بازدید : 159 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)

 

مسجد گله داری واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس ویکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این مسجد در سال ۱۲۹۶ هجری قمری در شهر بندرعباس ساخته شده و دارای صحن ، شبستان و مناره است . شبستان بزرگ مسجد دارای ۳۶ ستون مزین به گچبری است . این بنای تاریخی در وسط شهر بندر عباس قراردارد.

 

آرامگاه امام زاده سیدمظفر   :

این آرامگاه از زیارتگاه های عمده بندرعباس و استان هرمزگان محسوب می شود. امامزاده سید مظفر از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) می باشد كه از سالیان دور مورد توجه عموم مردم، خصوصا مردم استان هرمزگان بوده و هر ساله پذیرای زائران بیشمار مشتاق خود می باشد.

آرامگاه امام زاده سید مظفر؛ بندر عباس؛ عکس از آنوبانینی

آرامگاه با چهار مناره؛ اوج زیبایی را به نمایش گذاشته است. برخلاف سایر آرامگاه ها و زیارتگاه های کشور؛ این زیارتگاه فاقد آینه کاری بوده و تماما با کاشی های زیبا منقوش شده است.

 

معبد هندوها:

یكى از آثار جالب توجه بندرعباس، معبد هندوها است كه در خیابان امام خمینى بندرعباس قرار دارد. ساختمان این معبد، در سال 1310 ه. ق. در زمان حكومت محمد حسن خان سعدالملك حاكم وقت بندرعباس، از محل جمع آورى هدایاى هندوها، توسط تجار هندى ساخته شده است.



معبد هندوها؛ بندرعباس


اساس ساختمان این معبد عبارت است از یك اتاق چهارگوش میانی كه بر روی آن گنبدی قرار گرفته. سبك معماری این گنبد را مقرنس های پیرامون آن نه تنها از دیگر گنبدهای موجود در سواحل خلیج فارس، بلكه از گنبدهای سراسر ایران متفاوت می سازد.

طرح این بنا كاملا از معماری معابد هندی متاثر است. این معبد از جمله نشانه های معدود تاریخی بندرعباس است كه توجه هر تازه واردی را به خود جلب می كند.

منابع:

*زنده دل، دستیاران ، حسن. (مجموعه کتابهای راهنمای جامع ایرانگردی استان هرمزکان) ج۱. چاپ وانتشار سال ۱۹۹۸ میلادی

*سایت جامع گردشگری ایران


علی نقی نجاری پور بازدید : 156 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)

پل لاتیدان واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. پل لاتیدان این پل در مسیر جاده لار به بندر عباس قرار دارد. این پل که به پل کول نیز معروف است در ۵۰ کیلومتری غرب شهر بندرعباس بر روی رودخانهٔ کول قرار دارد . این پل با داشتن حدود ۲۰۰ دهانه و ۱۵۰۰ متر طول طویلترین پل قدیمی در ایران محسوب می‌شود. قدمت آن به اواخر دوره صفویه و اوائل دوره افشاریه بر می‌ گردد.

 

بر خلاف پل‌های دیگر دوره صفویه که آجری هستند این پل از سنگ بدون شکل ساخته شده و از طویل‌ترین پل‌های ایران است. این پل دارای صد دهانه بوده که در حال حاضر ۳۳ دهانه آن باقی مانده‌است.در میان آن‌ها چشمه تاق‌هایی در دو طبقه تعبیه شده‌اند. بنای این پل از عالی‌ترین طرح‌های پل‌سازی ایران قدیم محسوب می‌شود.

منبع:

  • زنده دل، دستیاران ، حسن. (مجموعه کتابهای راهنمای جامع ایرانگردی استان هرمزکان) ج۱. چاپ وانتشار سال ۱۹۹۸ میلادی.
  • دریانیوز

علی نقی نجاری پور بازدید : 165 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)


 

آب گرم گنو چشمه آب معدنی گنو در فاصله ۳۴ کیلومتری شمال شرقی شهر بندرعباس واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.

 

 

این چشمه آب معدنی در کناره راه بندرعباس به سیرجان واقع شده‌است. این چشمه در دره ای قرار دارد که کوه گنو و ارتفاعات سخت آهکی‌اش از شمال و جنوب آن را در بر گرفته است.

 

 

از آب این چشمه، جهت آبیاری نخلستان و استحمام استفاده می‌شود. آب چشمه گنو از دسته آبهای گوگردی خیلی گرم، کلر و سولفات، کلسیک گوگردی محسوب می‌شود.

این چشمه دو استخر زنانه و مردانه نسبتاً بزرگ دارد که به تأسیساتی مانند چندین رواق کوچک برای استراحت و اقامت مسافران، محل فروش نوشیدنی و غیره تجهیز شده‌ است. محوطهٔ اطراف چشمه پر از درختان نخل زیبا و سبز است. پساب این چشمه پس از خارج شدن از استخرها مانند رودخانه کوچکی پس از طی چند کیلومتر با آب نسبتاً‌ زیادی به صورت آبشار کوچکی به پایین سرازیر می‌شود.

منبع

  • زنده‌دل، دستیاران، حسن. (مجموعه کتابهای راهنمای جامع ایرانگردی استان هرمزگان)، ج۱. چاپ وانتشار سال ۱۹۹۸ میلادی.
  • دریانیوز

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    شما اهل کدام شهر استان هرمزگان هستید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 52
  • کل نظرات : 25
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 197
  • آی پی دیروز : 102
  • بازدید امروز : 435
  • باردید دیروز : 218
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 12
  • بازدید هفته : 435
  • بازدید ماه : 1,677
  • بازدید سال : 21,787
  • بازدید کلی : 226,178
  • کدهای اختصاصی